METAL SRBIJA
..::METALSRBIJA.FORUMS.FM::..

Welcome to METAL SRBIJA forum.

All ads will be removed when you register and log in.

NE MOŽETE DA VIDITE SLIKE I LINKOVE DOK SE NE ULOGUJETE !
SVI RUŽNI ADDOVI ĆE NESTATI, KADA SE ULOGUJETE !
Metal Srbija Forum
Username Remember Me
Password
Welcome to the METALSRBIJA.forums.fm Underground forum.
If this is your first visit, be sure to check out the Pravila Foruma by clicking the link above.
You may have to REGISTER, before you can post or view messages: click the register link above to proceed.
If you are already registered, please LogIn.
All ads will be removed when you register and log in.

 Share|

EvilWizard


avatar

PostProfesionalni aranzmani za bubnjeve - pravi zvuk pravih bubnjeva...
23/07/09, 08:01 pm

S' obzirom na to da u Beogradu (i u Srbiji uopste, a i sire) postoji veliki nedostatak dobrih bubnjara, a dosta ljudi hoce da snimi demo ili promo CD, ili album...

Radim profesionalne aranzmane za rock i metal bubnjeve u frekvenciji i kvalitetu po zelji autora. Recimo, audio CD standard je 44.1 kHz, 16-bit stereo, dok je studijski standard 96kHz, 24-bit stereo. Moze bolje i od toga, ali se ne preporucuje zbog velicine fajla gotovog snimka (trebao bi vam USB stick od 16GB ili manji eksterni USB hard disk za njega). Inace, frekvencija i kvalitet ne uticu na cenu.

To naravno ne moze da zameni bubnjara za zivu svirku, ali za potrebe studija je savrseno kvalitetno resenje po veoma pristupacnoj ceni.

Autor dobija gotov snimak bubnjeva, narezan na CD ili DVD u *.wav formatu, u trajanju cele pesme, spreman za miksovanje i mastering. To ce da zvuci kao da je pravi bubnjar stvarno seo u studiju i bez gresaka, brisanja znoja, lomljenja palica, usporavanja, ubrzavanja, ili bilo kakvih drugih smetnji odsvirao pesmu na pravim bubnjevima, a brzina pesme, vestina sviranja, ritam i stil (power, speed, thrash, death, prog, "nepar") nije faktor.

Znaci, ne morate da jurite nikoga i da ga ubedjujete da treba da uvezba vasu pesmu (a njega boli uvo jer ne voli taj podzanr metala, a uz to i studira i sljaka i svira u jos 3 benda). Mozete da pisete ritmove i prelaze koliko god bolesne i koliko god komplikovane hocete, makar bili i fizicki neizvodljivi.

Ovo resenje je prvenstveno namenjeno autorima kojima klasicna brza dupla pedala u sesnaestinama ili triolama i uvek isti ili vrlo slican prelaz jednostavno nisu dovoljni; kao i onima koji u svom mestu i blizoj okolini jednostavno ne mogu da nadju bubnjara koji ima zelju i sposobnost da odsvira ono sto su oni zamislili.

Nema ritam masine, klavijatura i fabricki pre-programiranih ritmova, kao ni SoundFont-ova. I naravno, nista nelegalno. Pravi zvuk pravih bubnjeva, po zelji i zamisli autora. Ne pitajte me kako to radim - poslovna tajna...

Cena je 5 EUR po zapocetom minutu gotovog snimka, s' tim da ako pesma recimo ima duzinu 4:02, cena ce biti 20 EUR. Ali vec preko 4:20 bice puna cena.

Cena je tolika ukoliko je autor vec napisao aranzman kakav zeli u Guitar Pro-u ili necemu drugom sto moze da se izbaci u MIDI format. A ukoliko autor samo ima ideju kako bi to trebalo da ide, pa ja treba i da pisem aranzman, cena se duplira jer to zahteva dodatno vreme i trud.

Ja sam nedavno bio u jednom studiju da snimim vokal za dve svoje pesme za svoj muzicki projekat, i izaslo me je 700 dinara za 2 sata studija +15 EUR za tipa koji me je snimao. S' obzirom da smo se pola sata zezali oko podesavanja mikrofona - a za glas treba samo 1 mikrofon, a koliko ih je potrebno za kvalitetan snimak bubnjeva? - jedva smo uspeli za dva sata sve zajedno da uradimo.

Dakle, ovo je mogucnost velike ustede vremena, novca, i zivaca; kao i mogucnost da se ubrza ostvarenje vaseg projekta, bio on singl, EP, demo ili promo disk, ili ceo album.

Zainteresovani mogu da se jave na evil.wizard.bg@gmail.com i po zelji mogu da dobiju uzorke zvuka razlicitih kompleta bubnjeva, pa da izaberu komplet koji im se najvise svidja, da im uradim pesmu sa njim.

Zivim u Beogradu, ali sam raspolozen za saradnju sa ljudima iz bilo kog mesta u Srbiji, Republici Srpskoj i sire.

Napomena: ne radim miksovanje i mastering.
 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
-